Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ειναι πραγματικα εξοργιστικο και εντελως απαραδεκτο αυτο το αλισιβερισι των τελευταιων ημερων, αναμεσα στην κυβερνηση και την εκκλησια, για το αν θα πληρωσουν φορους και ποσοι θα ειναι αυτοι.

Γινεται ενα παζαρι το οποιο ειναι τουλαχιστον προκλητικο για ολους εμας τους υπολοιπους που θα πληρωσουμε για αλλη μια φορα.

Και ενω η χωρα βρισκεται σε ελευθερη πτωση αναζητωντας ενα κλαδι για να πιαστει πριν
καταληξει στο βαθος του γκρεμου, ζητιανευοντας κυριολεκτικα βοηθεια στο εξωτερικο, η
εκκλησια - με απιστευτο θρασος - αρνειται να πληρωσει ενα, ουτως η αλλως, μικρο ποσοστο σε σχεση με αυτο που θα επρεπε να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να πληρωσει αναλογα με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσια - κινητη και ακινητη - που κατεχει.

Αν γι'αυτους που εχουν ακινητη περιουσια πανω απο 500. 000 ευρω η\και εισοδημα πανω απο 100.000 ευρω μιλαμε για ΜΕΓΑΛΗ ακινητη περιουσια και ΜΕΓΑΛΟ εισοδημα, τοτε στην περιπτωση της εκκλησιας θα επρεπε να θεσπιστει μια νεα κατηγορια με το ονομα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακινητη περιουσια και τεραστια εισοδηματα. Φανταστειτε οτι μια επιχειρηση με μεγαλα κερδη, θα φτανει να φορολογειται μεχρι 45%, και αυτοι δεν θελουν να φορολογουνται με τα "ψιχουλα" του 20%, το οποιο ετσι κι αλλιως ειναι προκλητικα χαμηλο απο μονο του.

Πιπιλιζουν ασυστολα δε την καραμελλα του "φιλανθρωπικου εργου", ενω ολοι μας ξερουμε πολυ καλα οτι για ολο αυτο το εργο, τελικα, πληρωνει παλι ο κοσμακης, με τους δισκους καθε κυριακη, με τους ερανους, με τις εθελοντικες συνεισφορες σε ειδος, σε χρημα και σε εργο που ζητανε απο τον ιδιο τον κοσμακη.

Ακομα και για την κατασκευη των ιδιων των εκκλησιων τους, τα λεφτα τα ζητανε και τα
παιρνουν απο τον κοσμο - με ερανους ανα ολοκληρη την επικρατεια - απο το κρατος κ. τ.λ.

Αν αυτα τα απιστευτα αρπακτικα που καταβροχθιζουν τις σαρκες του Ελληνισμου για
εκατονταετιες τωρα, τουλαχιστον πληρωναν ολα τα χρονια, αυτα που ολοι οι αλλοι σε αυτη τη χωρα πληρωνουμε, τοτε η χωρα αντι για χρεος τωρα, θα ειχε και πλεονασμα.
για να σας δωσω ενα μικρο παραδειγμα, εγω προσωπικα, για ενα οικοπεδο 460 τ. μ. σε μια πολυ μικρη επαρχιακη πολη, πληρωσα περυσι ΕΤΑΚ 200 ευρω.

Φανταστειτε αυτοι, για τα εκατομμυρια στρεμματα Ελληνικης γης που κατεχουν ( γιατι περι κατοχης προκειται ), τι θα επρεπε να πληρωσουν. Και δεν ειναι μονο αυτα, ειναι και τα ακινητα και τα εσοδα απο τα ακινητα, τα εσοδα απο αγαθα που παραγουν και πωλουν κ.τ.λ.

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Η εκκλησια, βασιζομενη σε ενα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ που η ιδια εχει επιβαλει σαν την μονη αληθεια, εδω και 1700 χρονια στους ανθρωπους, καπηλευεται και εκμεταλλευεται ασυστολα τον φοβο και την αγωνια του ανθρωπου για το "επεκεινα", για την μετα θανατον κατασταση, εναν φοβο που η ιδια εχει επιβαλλει και συνεχως τροφοδοτει στο "ποιμνιο" της (εχουν το θρασος να μας αποκαλουν και προβατα καταμουτρα οι αχρειοι), με μοναδικο σκοπο τον ελεγχο των μαζων και το κερδος, δηλαδη την ΔΥΝΑΜΗ και το ΧΡΗΜΑ.

Με την ευκαιρια δε της εθνικης γιορτης, να μην ξεχναμε, οτι ο ρολος της εκκλησιας ηταν ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ απεναντι στην Ελλαδα, ενας ρολος για τον οποιο αμειφθηκε
πλουσιοπαροχα απο τους σουλτανους κατα τα χρονια της τουρκοκρατιας, απο οπου προερχεται και το μεγαλυτερο μερος της "ιδιοκτησιας" = κατοχης, Ιερης Ελληνικης γης.
Ειναι ιστορικα αποδεδειγμενος ο προδοτικος ρολος του πατριαρχειου στην πτωση της
Κωνσταντινουπολης, με καταγεγραμμενη απο αυτοπτες μαρτυρες σε χρονικογραφους της
εποχης, της μυστικης συναντησης καλογερων με απεσταλμενους του σουλτανου σε μικρο νησακι στο μεσον του βοσπορου, την νυχτα πριν την πτωση της Πολης ( πως να βρεθηκε αραγε "ξεχασμενη" ανοιχτη η Κερκοπορτα. ).

Ειναι επισης ιστορικα αποδεδειγμενη η λυσσαλεα αντιθεση του πατριαρχειου εναντια σε καθε ιδεα για ανεξαρτησια των Ελληνων και σε καθε επαναστατικη κινηση.
( τα περι παλαιων πατρων γερμανου κ.τ.λ. εγιναν για να οικειοποιηθουν - κοινως να "
καπελωσουν" - την ηδη ξεκινημενη επανασταση οταν ειδαν οτι αποκτουσε μεγαλη δυναμικη).

Ειναι γνωστα περιστατικα οπως εκεινο της προδοσιας στους τουρκους, απο ηγουμενο
μοναστηριου στο οποιο ειχε καταφυγει ο αδελφος του Κολοκοτρωνη με τα παληκαρια του,
κυνηγημενος απο τους τουρκους και ο σφαγιασμος ολων τους.
(στο σημειο αυτο πως να μην συγκρινει με θλιψη κανεις, την ασυγκριτη υπεροχη του γιγαντα Ελληνισμου, οπου - στην αρχαιοτητα - ηταν ιερο καθηκον η προστασια της ζωης ακομα και του μεγαλυτερου εγκληματια, οταν αυτος κατεφευγε ικετης σε καποιον ναο κυνηγημενος απο τους διωκτες του και για οσο παρεμενε μεσα στον ναο).
Ειναι πολλα τα σχετικα παραδειγματα που θα μπορουσα να αναφερω αλλα αυτο ξεφευγει απο το σκοπο του σχολιου αυτου.

Να τονισω δε, οτι οπως σε ολες τις κοινωνικες ομαδες, ετσι και στους κολπους της εκκλησιας, υπηρχαν και υπαρχουν και τα ηθικα στοιχεια, οι παπαδες που βοηθησαν κατατρεγμενους, πολεμησαν και εδωσαν την ζωη τους στους ιερους αγωνες του εθνους, βοηθανε τους φτωχους ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ, αλλα αυτοι ειναι λιγοι, ειναι οι ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ και, βεβαια οι προισταμενοι τους δεσποτες, αντι να τους επιβραβευσουν και να τους τιμησουν για την προσφορα και το εργο τους, φροντιζουν να τους "εξοντωνουν" απομομωνοντας τους, γιατι βεβαιως ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.

Ας ερθουμε λοιπον τωρα στο θεμα της ακινητης περιουσιας της εκκλησιας. Που βρηκε αραγε η εκκλησια ολη αυτη την τεραστια ακινητη περιουσια ?????

Εκτος απο τα ακινητα που πολλοι αφελεις τους παραχωρουν με τις διαθηκες τους, ειτε
πειθομενοι απο αυτους, ειτε πιστευοντας οτι ετσι θα σωσουν την ψυχη τους, κανοντας κατι "θεαρεστο" !!!!!!!!, ολη την υπολοιπη γη που κατεχουν την εχουν αποκτησει με την παραχωρηση προνομιων απο τους σουλτανους προς τα μοναστηρια, για κατοχη γης αυτο δε ειναι και το επιχειρημα που χρησιμοποιουν και οι ιδιοι για να κατοχυρωσουν την "νομιμοτητα" αυτης της ιδιοκτησιας, λεγοντας οτι "εμεις, αυτη τη γη την εχουμε νομιμα, αφου μας την εδωσαν οι σουλτανοι με επισημα σουλτανικα φιρμανια.

Και ερωτω, σε μια εποχη οπου βασιλευε ο νομος του σπαθιου και της βιας απο μια βαρβαρη κατοχη οπως η τουρκοκρατια, γιατι καποιος σουλτανος να ηθελε να κανει ενα τετοιο δωρο στην εκκλησια ????

Γιατι να ηθελε να χαρισει γη ειδικα σε αυτους ?????

Γιατι θα ηθελε να τους δωσει προνομια μεταξυ των οποιων και το προνομιο κατοχης γης ???????.

Μηπως ετσι ξεπληρωνε καποιο "συμβολαιο" ????

Μηπως ανταπεδιδε καποια υπηρεσια που του ειχαν προσφερει και συνεχιζαν να του
προσφερουν ?????

Γιατι δεν χαριζε γη και σε ολους τους αλλους ελληνες και κυριως στους ακτημονες ????? οταν εισαι σε θεση απολυτης ισχυος, χαριζεις κατι μονο σε "φιλαρακια" σου και σε αμεσους
"συνεργατες" σου.

Το γεγονος δε αυτο, απο μονο του, αποδεικνυει περιτρανα οτι η εκκλησια κατα την
τουρκοκρατια ηταν συνεργατης των τουρκων, με ρολο την συντηρηση της υποταγης των
ελληνων στον τουρκικο ζυγο και για τον ρολο της αυτο ανταμειβοταν.
( Το κρεμασμα του πατριαρχη δεν ηταν πραξη "ηρωικου μαρτυρος", αλλα εγινε γιατι δεν
καταφερε να ανταπεξελθει στην υποχρεωση του αυτη, με την εκδηλωση της επαναστασης ).

Ετσι λοιπον, ενα μεγαλο κομματι Ελληνικης γης, περιηλθε στα χερια της εκκλησιας απ'ευθειας με τα σουλτανικα φιρμανια. το αλλο κομματι ομως το αρπαξε η εκκλησια απο τους ιδιοκτητες του με δολο, εκμεταλευομενη ακριβως αυτο το προνομιο, του δικαιωματος κατοχης γης. Τι γινοταν λοιπον ???

Οσοι μικροιδιοκτητες γης κινδυνευαν να την χασουν, τοτε την εδιναν στα μοναστηρια για να την σωσουν ( την "εγραφαν" που λεμε ). Και βεβαια κατεληγαν κολιγοι στα μοναστηρια και η γη τους εκανε φτερα, με καθολα "νομιμες" διαδικασιες.

Αυτοι λοιπον ειναι οι "υπηρετες του Θεου" επι της γης και ετσι αποκτηθηκαν αυτες οι τεραστιες εκτασεις που σημερα κατεχουν και για τις οποιες δεν θελουν να πληρωσουν φορους. Σημειωτεον δε οτι κατεχουν τα καλυτερα φιλετα γης σε ολη την Ελλαδα. τα πιο ομαλα, τα πιο ευφορα, τα πιο προνομιουχα.

Εκτος αυτου, η ακομα μεγαλυτερη προκληση ειναι οτι ολο αυτο το παπαδαριο, δηλαδη ολα αυτα τα παρασιτα, ειναι δημοσιοι υπαλληλοι !!!!!!!!!
Δηλαδη εμεις πληρωνουμε με τους φορους μας για να τους συντηρουμε, με τους μισθους τους, τα δωρα τους κ.τ.λ.

Και αυτοι, εχοντας εμπεδωσει πληρως τον ρολο τους και εχοντας προσαρμοστει πληρως στην δημοσιουπαλληλικη πρακτικη, εχουν μετατραπει και αυτοι σε δημασια λαμογια, οπου ειναι συνεχεια με το χερι απλωμενο, οχι μονο περιμενοντας "φακελλακι" αλλα κυριως, απαιτωντας και εκβιαζοντας "φακελλακι" για τις "υπηρεσιες μεσιτιας" προς το Θεο τους που προσφερουν !!!!!!!!!!!!! τοσα για να παντρευτεις, τοσα για να βαπτισθεις, τοσα για να πεθανεις, τοσα για να ερθω σπιτι σου να κανω αγιασμο, τοσα για να διαβασω τρισαγιο στον ταφο του συγγενη σου, κ.τ.λ. κι αν δεν τα "ριξεις" δεν εχει "υπηρεσια" τα παραδειγματα απειρα.

Αν λοιπον αυτη η κυβερνηση θελει πραγματι να γυρισει σελιδα στη χωρα, να κανει την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ξεριζωνοντας ολα τα καρκινωματα και τη σαπιλα που κατατρωγει το ιερο σωμα αυτης της χωρας, τοτε πρεπει να βαλει βαθεια το μαχαιρι σε ολα ανεξαιρετως τα καρκινωματα και στην περιπτωση της εκκλησιας προτεινω τα εξης.

1) Δημευση ολης της περιουσιας γης που κατεχει η εκκλησια, με σουλτανικα φιρμανια. Που την
βρηκε τη γη και τους την χαρισε ο σουλτανος ?
Δικη του ητανε η δουλεψε και την αποκτησε ???

Ο σουλτανος ηταν δυναμη κατοχης και αρα οποιαδηποτε ενεργεια του ειναι παρανομη και
ακυρωνεται αυτοματα μετα την ληξη της κατοχης και της κυριαρχιας του.
Με την ιδια λογικη θα μπορουσαν και οι γερμανοι το 40, σαν δυναμη κατοχης, να μοιρασουν γη σε δικους τους ευνοουμενους με αποφασεις και "φιρμανια".
Τετοια λιγα περιστατικα εγιναν πραγματι επι γερμανικης κατοχης και ακυρωθηκαν αμεσως μετα την απελευθερωση ως παρανομα.

2) Επιβολη φορου μεγαλης ( τεραστιας) ακινητης περιουσιας στην εκκλησια, με τους ιδιους ορους και τις ιδιες φορολογικες κλιμακες, ακριβως, οπως θα γινει και για ολους τους αλλους .

Ειδικα σε αυτη την κατασταση εκτακτου αναγκης που κινδυνευει η εθνικη μας ανεξαρτησια, οπως ειπε και ο πρωθυπουργος.
Τους παπαδες δεν τους νοιαζει αν θα καταρρευσει η χωρα, γιατι αυτοι με οσα εχουν παντα θα την περνανε φινα, η χρεοκοπια και η καταστροφη ειναι για εμας τα κοροιδα και σ'αυτους δεν καιγεται καρφι για εμας.

3)Φορολογηση ολων ανεξαιρετως των εισοδηματων της εκκλησιας με τις ιδιες κλιμακες οπως θα ισχυσει για ολες τις επιχειρησεις, περα απο τα παραμυθια περι φιλανθρωπικου εργου, μαγαζι ειναι, και μαλιστα μαγαζι γωνια.

4)Αμεσος και πληρης διαχωρισμος μεταξυ εκκλησιας και κρατους.
να παψουν οι παπαδες να πληρωνονται απο το δημοσιο, δηλαδη απο εμας τους πολιτες. Με την ιδια λογικη, ενας ελληνας μουσουλμανος θα απαιτουσε να ειναι και ο ιμαμης δημοσιος υπαλληλος, η καποιος λειτουργος αλλου δογματος, εφ'οσον οι οπαδοι του ειναι φορολογουμενοι πολιτες.

Εξ'αλλου με την τοσο μεγαλη περιουσια που εχουν, ας πληρωνουν τους παπαδες τους οι ιδιοι,αλλα σαν γνησια, ασυδοτα αρπακτικα τα θελουν ολα δικα τους.
Και την περιουσια ατοφια, και να μην πληρωνουν φορους και να συντηρουνται απο εμας και να μας αρμεγουν εκβιαζοντας τα "φακελακια" τους.
Σκεφτειτε ποσα χρηματα θα εξοικονομουσε το δημοσιο - δηλαδη λεφτα δικα μας - μονο απο το να επαυε να πληρωνει μισθους, δωρα και συνταξεις σε ολη αυτη την σαπιλα, σε ολο αυτο το κοπρο-παπαδομανι, τους αναισχυντους εκμεταλευτες και εμπορους του μεταφυσικου φοβου και αγωνιας των ανθρωπων.

Το μονο που χρειαζεται ειναι τολμη και αποφασιστικοτητα απο την μερια της κυβερνησης. και να μην φοβηθει τιποτα, ουτε το πολιτικο κοστος.
Οσο κοσμο και να επηρεαζει η εκκλησια, δεν μπορει να κανει τιποτα.
Ισα - ισα, αν βαλει χερι στην εκκλησια, κερδισμενη πολιτικα θα βγει, γιατι θα ικανοποιησει το αισθημα δικαιου ολων ημων των υπολοιπων πολιτων.
Τολμη και αποφασιστικοτητα χρειαζεται και να εχει οδηγο την φραση του μεγαλου μας ηρωα Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

"φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους".

(για να παιρνουμε τα μηνυματα της σημασιας των ημερων ).

1 σχόλιο:

Dr. LOVE είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.